Història

Josep Barberà Vizcarro

Josep Barberà Vizcarro (1893-1982)

Tallers Barberà fou fundat a la ciutat de Roquetes a finals de l’any 1939 pel Sr. Josep Barberà Vizcarro, mecànic professional amb una llarga experiència metal·lúrgica. Va iniciar l’activitat industrial fabricant segments per al sector de l’automoció i el de la reparació en general de motors. Anys més tard, va ampliar el seu radi d’acció al sector naval i pesquer, on es va especialitzar de forma destacada en els segments per a motors marins.

fotos TABAR-1

Fruit d’un notable creixement, l’empresa no va trigar en ampliar les seves instal·lacions durant els anys 50 per a instaurar línies de fabricació més funcionals i per a incorporar nova maquinària. L’any 1966, es va transformar en Societat Anònima per donar resposta a la seva evolució econòmica i adequar, així, la seva estructura administrativa a nous models directius. L’any 1970, l’empresa es va associar amb la firma Fundiciones Industriales S.A., de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) del grup MAHLE (Stutgart – Alemanya), tant per a disposar d’una foneria acreditada com per a complementar la producció en determinats tipus de segments d’aquesta firma, especialitzada en la fabricació de segments i pistons per al sector de l’automòbil.  Aquesta associació, vigent fins l’any 2006, va representar per a Tallers Barberà SA una modernització important de la seva maquinària i procés productiu, així com l’expansió de l’empresa en diversos sectors de la indústria auxiliar. L’empresa va seguir avançant sota aquestes directrius durant la dècada dels 80, quan va aconseguir irrompre en el mercat europeu i realitzar les seves primeres exportacions l’any 1986. Tal esdeveniment va fer possible la commemoració del cinquantè aniversari de Tallers Barberà S.A., l’any 1989, dins ja d’un context internacional.

tabar-personal-84 Avui dia, Tallers Barberà S.A. és proveïdor de destacats fabricants espanyols de motors i compressors, i de recanvistes navals i industrials, així com d’importants distribuïdors internacionals. Les seves exportacions representen actualment el 65-70 % de la facturació i, si bé se centren principalment en països de la UE, estan adquirint rellevància també en altres àrees geogràfiques mundials, com Sud-amèrica, Indonèsia i els Emirats Àrabs.

   

Comments are closed.